Communicatie specialist Ingrid Willemse combineert vaardigheden uit twee werelden: die van de entertainmentbusiness en het bedrijfsleven, waardoor ze elkaar ondersteunen en verdiepen. Zo was zij veelvuldig te zien als actrice op t.v., in film en in het theater. Ook heeft zij ervaring als presentatrice voor radio en grote publieksgroepen. Daarnaast schrijft zij scenario's voor televisie, film en theater. Na haar studie Communicatie (BBA communicatie) richt zij zich als communicatie consultant en trainer op het bedrijfsleven en de culturele sector. Zij heeft zich gespecialiseerd op het gebied van imago, identiteit en beeldvorming. Samen met haar ervaring en visie op het gebied van het bedenken en ontwikkelen van trans en crossmediale formats d.m.v. kwalitatief drama, educatie (met name gebaseerd op de edutainment-strategie) en beeldvorming kan zij creatieve, analytische en strategische bijdragen leveren op het gebied van pr, branding en communicatieplannen.

Fotomodel
Ingrid Willemse had tijdens haar middelbare schoolopleiding een succesvolle carričre als internationaal fotomodel & mannequin.

Acteren
Na acteerlessen van onder andere Warren Robertson (actorstudio New York) Delia Salvi , Shireen Strooker en George Sluizer, acteerde zij in veel korte en lange films en in het theater. Zij verscheen in publiekstrekkers als onder andere “Oppassen” en “Goudkust” maar acteerde ook in serieus drama, zoals In het Belang van de Staat, een Gouden Kalf winnaar van regisseur Theo van Gogh.

Presenteren
Ook presenteerde zij radioprogramma’s zoals “Radio Romantica” en voor grote publieksgroepen.

Scenarioschrijven
Naast haar veelzijdige carričre voor de camera raakte zij steeds meer geďnteresseerd in de literaire achtergrond van haar beroep, volgde de opleiding scenarioschrijven aan de Media-Academie in Hilversum en schreef diverse scenario's. Zoals de 12 delige televisie dramaserie Duizend en een Dag. Een serie die zij naar eigen idee schreef en ontwikkelde voor de Publieke Omroepen. Hieraan koppelde zij een crossmediaal communicatie interventieproject, gebaseerd op de edutainment strategie, gericht op jongeren en hun opvoeders. (Totaalproject is productieklaar, door uiteenvallen van omroep de NMO niet gerealiseerd)

Communicatie
Als communicatie specialist bedenkt en ontwikkelt zij cross en transmediale formats en biedt daarnaast trainingen aan voor het bedrijfsleven en de culturele sector op het gebied van presentatie, imago en identiteit. Zij heeft ervaring in lobby werkzaamheden bij nationale (ministeries en NVG's) en internationale overheden (Europese Commissie). Zij had een actieve rol bij de strategische besluitvorming betreffende PR bij educatieve communicatietrajecten en onderhield daartoe de nodige perscontacten. Tevens heeft zij les gegeven op de (TOP-)HEAO (jonge managers al aan het werk) in Amsterdam, de Media-Academie in Hilversum (AV professionals) en gastcolleges gegeven aan de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht.

Tot slot: IngridWillemse.nl
Voor uitgebreide informatie over Ingrid Willemse: klik op de link rechts.