Uitgangspunt bent uzelf
Uw authenticiteit is het presentatie-instrument. Oftewel: uw persoonlijkheid wordt optimaal ingezet als medium voor het uitdragen van uw boodschap. Meer geloofwaardigheid kunt u immers niet bieden!

Meerwaarde van charismatisch presenteren
Met een goed voorbereide presentatie kunt u uw publiek boeien, fascineren. Het belangrijkste wapen wat u daarbij in handen hebt, is dat u uw publiek een ‘goed gevoel’ kunt geven. Waardoor zij úw gedachtewereld in willen gaan en uw boodschap doordringt. En daar is het toch allemaal om te doen? Dat u uw publiek bereikt en kunt overtuigen?!
Dit is een charismatische talent dat vaak aan filmsterren en MTV-iconen wordt toegedicht, maar niet zo ongrijpbaar is als dat het lijkt. Het is een techniek waar u bewust aan kunt werken en is het uitgangspunt waarmee ik met u aan de slag ga bij alle trainingen die ik aanbied.

"The presentator is the message"
De presentator is de boodschapper: als het goed is worden verhaal en verteller voor de ontvanger, uw doelgroep, even één. Het zijn niet de details van uw presentatie die bij uw publiek blijven hangen, maar het ‘ totale gevoel’ dat u heeft achtergelaten. De totaliteit van de zeggingskracht ofwel de impact waarmee u met uw presentatie en aanwezigheid heeft weten te overtuigen. Onderzoek heeft uitgewezen dat communicatie tussen mensen slechts 10 procent met woorden is, de rest is lichaamstaal. (*Volkskrant 19 juni 2004 sociaal – psycholoog Marc Schabracq)

Jezelf als instrument
M.a.w. dat wat u zelf uitstraalt en als techniek bij het presenteren inzet maakt het verschil tussen een ‘keurige les opzeggen’ of áánkomen bij uw publiek en uw doel bereiken door hen te overtuigen. Dit zo zuiver mogelijk bespelen van uzelf als instrument is een techniek en het valt te leren.

 


"Het is dan ook mijn persoonlijke missie om u in uw authentieke kracht te brengen bij het presenteren, om vervolgens resultaatgericht de presentatie op te bouwen met de meer technische, visuele en verbale technieken voor een effectieve en professionele presentatie."